Перейти до основного вмісту

Створення сайту проекту


Створення Web-сайту - один з найважливіших модулів програми. На цьому етапі відбувається узагальнення і систематизація матеріалів, зібраних під час роботи над проектом. Можливі різні за формою, призначенням і змістом Web-сайти: Web - сайт проекту і Web-сайт, зроблений учнями.

При створенні Web-сайту проекту слід звернути увагу на те що:
· Будь-сайт складається з електронних сторінок;
· Зв'язок між сторінками здійснюється за допомогою гіперпосилань;
· На сторінках сайтів міститься текстова, графічна інформація, а також засоби навігації.
При створенні сайту необхідно знати мінімум вимог, дотримуючись які, вийти хороший сайт:
▪ ваш сайт повинен містити цікаву нову не переказану інформацію;
▪ у других необхідно створювати привабливий і не складний дизайн, використовувати не яскраві кольори для тексту (від яскравих швидко очі втомляться у відвідувача і він не стане дочитувати ваш текст до кінця), більш складний у навігації сайт заплутає невдалого користувача.
▪ І нарешті останнє не допускайте щоб інформаційний вага вашого сайту перевищував 300 кб, т.к ні якої нормальна людина не буде чекати дуже довго завантаження вашого сайту.
Перейдемо до створення сайту згадаємо, що розташування засобів навігації, тексту і картинок може бути довільною (додаток 8), але структура Web-сайту проекту строго визначена і показана в таблиці 2:
Структура Web-сайту проекту
Таблиця 2
Сторінка Інформація 
Головна Мета та призначення сайту
Основна інформація, представлена ​​на сайті
На кого орієнтовані матеріали сайту
Правила навігації по сайту Відомості про розробника сайту 
Проект Назва проекту Предмет (предмети), клас Основоположний питання Питання навчальної теми
Питання для досліджень і завдання для учнів 
Матеріали викладача Дидактичні матеріали Методичні матеріали(організація Проектної діяльності учнів) 
Розробки учнів Презентації,
Публікації та Розробки в Excel 
Так як весь час приділений на проект практично витрачається на розробку методичних, дидактичних та ін матеріалів то на їх реалізацію доводиться дуже мало часу особливо на розробку Web-сайту, тому доцільно створювати не складні сайти за допомогою програми Конструктор сайтів (додається CD / Конструктор сайтів / установка.exe).

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Публікації учня

Створення публікації учня На даному етапі я  розповідаю  учням про те, що існує різні види друкованих видань: Афіша  -  реклама , одностороннє листове видання, великоформатне. Брошура  - неперіодичне видання, в м'якій обкладинці, у вигляді скріплених або склеєних аркушів. Буклет (Booklet)  - як правило, багатобарвне видання, віддруковане на одному листі, сфальцьовані будь-яким способом в два і більше згинів (гармошкою, дельтоподібним, з поперечним фальцем і т.д.). Звичайно застосовуються дна методу фальцювання: гармошкою, коли кожен наступний згин направлений у бік, протилежний попередньому, і  серветкою  - згини направлені в один бік (для рекламних листків, проспектів, путівників). Ось він і буде нас цікавити.

Історія методу

Трохи про історію методу проектів.   Метод проектів не є  принципово  новим у світовій практиці.  Він  виник ще на початку нинішнього століття в США. Його називали також методом проблем і пов'язувався він з ідеями гуманістичного напряму у  філософії  та освіті, розробленими  американським   філософом  і педагогом Дж. Дьюї, а також його учнем В. Х. Кілпартиком.

Вимоги до методу

Основні вимоги до використання методу проектів 1.  Наявність значущої в дослідницькому, творчому плані проблеми / задачі,  що вимагає інтегрованого знання, дослідницького пошуку для її рішення (наприклад, дослідження  демографічної  проблеми в різних регіонах світу, створення серії репортажів з різних регіонів країни, інших країн земної кулі по одній проблемі, які розкривають певну тему; проблема впливу кислотних дощів на  навколишнє середовище  чи розміщення різноманітних галузей промисловості в різних регіонах, тощо).