Перейти до основного вмісту

Миру нашій державі!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Публікації учня

Створення публікації учня На даному етапі я  розповідаю  учням про те, що існує різні види друкованих видань: Афіша  -  реклама , одностороннє листове видання, великоформатне. Брошура  - неперіодичне видання, в м'якій обкладинці, у вигляді скріплених або склеєних аркушів. Буклет (Booklet)  - як правило, багатобарвне видання, віддруковане на одному листі, сфальцьовані будь-яким способом в два і більше згинів (гармошкою, дельтоподібним, з поперечним фальцем і т.д.). Звичайно застосовуються дна методу фальцювання: гармошкою, коли кожен наступний згин направлений у бік, протилежний попередньому, і  серветкою  - згини направлені в один бік (для рекламних листків, проспектів, путівників). Ось він і буде нас цікавити.

Історія методу

Трохи про історію методу проектів.   Метод проектів не є  принципово  новим у світовій практиці.  Він  виник ще на початку нинішнього століття в США. Його називали також методом проблем і пов'язувався він з ідеями гуманістичного напряму у  філософії  та освіті, розробленими  американським   філософом  і педагогом Дж. Дьюї, а також його учнем В. Х. Кілпартиком.

Вимоги до методу

Основні вимоги до використання методу проектів 1.  Наявність значущої в дослідницькому, творчому плані проблеми / задачі,  що вимагає інтегрованого знання, дослідницького пошуку для її рішення (наприклад, дослідження  демографічної  проблеми в різних регіонах світу, створення серії репортажів з різних регіонів країни, інших країн земної кулі по одній проблемі, які розкривають певну тему; проблема впливу кислотних дощів на  навколишнє середовище  чи розміщення різноманітних галузей промисловості в різних регіонах, тощо).